Provjereni recept za tortu sa sto svjećica

Provjereni recept za tortu sa sto svjećica

Image module

DOBRO DOŠAO

Vjerojatno ste kliknuli iz puke znatiželje, a ne stoga što zaista vjerujete kako biste mogli doznati tajnu dugovječnosti i neki čudotvorni recept za tortu sa stotinu svjećica. A tajna ovog recepta je tako jednostavna. I zapravo, provjerena…

Moram vam prije svega otkriti kako ja poznajem jedno stablo kruške čiju široku krošnju svakoga jutra pozdravim sa svog krovnog prozora. Ona je jedno od pet čuda Vrtne bajke i sa svojih sedam metara najviše je stablo u našem vrtu. A kako ne bi i bilo kada raste već stotinu godina… Otkrit ću vam i da sam imala prabaku koja je doživjela 102 godine…  Trebalo je samo “zbrojiti dva i dva” i recept za tortu sa stotinu svjećica je zapisan.

Vjerujete li mi sada nešto više da znam dobro o čemu govorim i da sam spremna s vama podijeliti te male tajne?

Ili ste jedan od onih koji govore – nemam vremena za gubljenje, ništa ne stignem, previše stvari obavljam istovremeno, pritišću me rokovi, vrijeme brže leti nego prije, vikend mi je začas prošao, Nova godina kao da je jučer bila… Zaista, vrijeme je danas postalo najveći luksuz!

A vidi našu krušku… Doživjela je, proživjela i preživjela svakakva vremena i nevremena. Povijesna i meteorološka. Sretna i nesretna. Ratove i oluje.  No, s mjesta se nije pomakla stotinu godina. I još uvijek je tu. Zaključak?

USPORI…

Usporiti na trenutke tempo života, prvi je sastojak recepta njegovog produljenja. Lako reći, teško ostvariti. Da bi ti uspjelo, moraš se prvo odmaknuti od svega, a zatim isključiti. I mobitel nam se isključi kad mu se baterija potroši, zar ne? I ne bude baš smak svijeta. Zato prije svega odaberi prikladno opuštajuće mjesto za izolaciju i priključi svoje baterije na punjenje!

Ali tada se javlja novi problem, kako obuzdati svoje misli, kako se opustiti i riješiti stresa?

vrtna bajka, travnjak, zeleni tepih, izuj brige

IZUJ BRIGE…

U Vrtnoj bajci na ulazu te čeka zeleni okrugli tepih i brige moraš izuti na ulazu. Odvajanje od kaskade negativnih misli i briga koje su izvor kroničnog stresa, sljedeća je tajna produljenja života i zdravlja. Osvijesti u sebi kako se ništa neće riješiti samo zbog toga što se ti pretjerano brineš, sekiraš i loše osjećaš. Potakni pozitivnu energiju u sebi, jer – kako misliš, tako ti bude. Um koji razmišlja pozitivno, ima i puno više kreativne snage za iznalaženje rješenja. Okruži se pozitivnim ljudima i poticajnom atmosferom, radi nešto što voliš i uživaj u sadašnjem trenutku. Razmišljanja o budućnosti prepusti budućnosti.

A ako priđeš bliže deblu naše stogodišnje kruške, zamijetit ćeš da je ono danas postalo mjesto na kojemu se sastaju vile… Probudi maštu i budi poput djeteta. Djeca se raduju malim stvarima, što mi često zaboravljamo. I, što je još važnije, ne raduju se samo materijalnim stvarima.

Samo se srcem dobro vidi. Bitno je očima nevidljivo.

Djeca su neopisivo sretna kada ih mama i tata pomiluju, upute im lijepu reč, pokažu im ljubav na bilo koji način. Stoga uvijek nastoj potaknuti ljubav u sebi i oko sebe.

Image module

UŽIVAJ!

Iz djetinjstva se sjećam kako je prabaka svakoga jutra popila i nekakav lijek za produženje života. A prenijela je njegovu tajnu i na buduće generacije. Tek kao odrasla sam doznala da se taj lijek zvao štamplica domaće rakije.  Zato danas u svojoj Vrtnoj bajci sama spravljam raznorazne čudotvorne čarobne napitke u kojima koristim taj narodni lijek koji liječi baš sve. Recepti uglavnom idu kako mi dođe inspiracija, ali ako svratite u Vrtnu bajku, nikako ne propustite kušati jednu ljekovitu dozu šljivovice, orahovca, višnjevače, bazgovače, mente, limoncella…

vrtna bajka, www.vrtnabajka.com, domaći likeri

Znati uživati u životu posljednja je tajna dugovječnosti. A uživati znači angažirati svih pet osjetila koja su nam darovana u cilju opuštanja ili razbuđivanja organizma.

 

Eto, ukratko vam ispričasmo priču o receptu Vrtne bajke za dug i sretan život. Jer u bajkama treba živjeti happily ever after sve do stote.

A sada znate i kako je taj recept iz priča naših davnina ujedno postao i naš već poznati slogan:

DOBRO DOŠAO! IZUJ BRIGE… USPORI… I UŽIVAJ!

Image module
There are 6 comments
  1. Like!! I blog quite often and I genuinely thank you for your information. The article has truly peaked my interest.

  2. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon everyday.

  3. Thanks so much for the blog post.

  4. Hi there, after reading this amazing paragraph i am as well delighted to share my knowledge here with friends.

  5. jdgzehgvj frfor qvjgkat yxsw judvpuhgwsmcnqg

  6. I love looking through a post that can make people think. Also, many thanks for permitting me to comment!

Your email address will not be published.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 455px;}